Nyt fra SSP

Ask fm app

Vedr. app’en Ask.fm

 

Ask.fm er den mest populære app i Danmark lige nu, hvor brugerne kan være anonyme.

I øjeblikket er der en tendens til at app’en ask.fm bruges blandt de unge til at moppe, krænke og chikanere hinanden.

Omgangstonen på Ask.fm er meget grov, krænkende og respektløs. Det er beskeder som: ”Ved du godt at du skal dø i morgen”, ”Håber du kommer ud for en alvorlig ulykke MEGET snart”, ”Hvorfor tager du ikke bare dit eget liv”.

Det er alt for nemt at sende anonyme beskeder med udsagn de ikke tør sige face to face, da de ikke kommer til at stå til ansvar for det de skriver – altså der er ingen konsekvenser.

 

De sociale medier er ikke lavet for at skabe splid, had og mobning. Men der i mod er det vores unge, der ikke kan finde ud af at agere på de sociale medier efter hensigten. Det er vi voksne omkring de unge, der har ansvaret for at støtte og guide de unge i at agere og færdes på de sociale medier.

 

Det er vigtigt, at I som forældre tager et ansvar og følger med i jeres børn og unges færden på de sociale medier. Vi vil gerne opfordre jer til at tage en dialog med jeres børn/unge om netetik, hvordan er vi overfor hinanden, hvordan taler vi sammen – sidst men ikke mindst, hvad er god sprogbrug og omgangstone også på de sociale medier.

 

4 ting du som forældre skal vide om Ask.fm

  1. Enhver kan gå ind på Ask.fm, finde en bruger og skrive et anonymt spørgsmål/besked. Dem kan Ask.fm ikke finde afsenderen på.
  2. Brugere af Ask.fm skal være minimum 13 år. Reglen håndhæves ikke af Ask.fm, så det er op til jer som forældre.
  3. Beskeder kan med få klik deles på Facebook og Twitter, og dermed hurtigere spredes uden for Ask.fm’s netværk.
  4. Du kan hjælpe dit barn/ung med at blokere for anonyme spørgsmål/beskeder. Det gøres via indstillinger – privatindstillinger –tillad ikke anonyme spørgsmål – gem.

 

 

Som forældre kan I hente råd og vejledning om de sociale medier på følgende hjemmesider:

 

 

Med venlig hilsen

SSP-samarbejdet i Viborg